Grillad entrecóte med Bloody Mary-sås

Såsen kan serveras både varm och kall.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor entrecóte (à 150 - 200 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Bloody Mary-såsen:
  • 1 liten rödlök
  • ½ msk olivolja
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • 1½ msk pressad lime
  • 2 msk vodka
  • 3/4 msk worcestersås
  • ½ tsk herbamaresalt
  • ½ tsk tabasco
  • 1 krm salt
  • POTATIS
  • 1 kg färskpotatis
  • 5 - 6 färska lökar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • TILLBEHÖR
  • blandad sallad med stjälkselleri

Gör så här

  1. 1. Sås: Skala och finhacka rödlöken. Fräs den i olja 1 - 2 min. Tillsätt tomater med spad. Låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Mixa såsen slät. Tillsätt limesaft, vodka, worcestersås, herbamaresalt, tabasco och salt. Smaka av.
  2. 2. Potatisspett: Lägg grillspetten i kallt vatten. Borsta potatisen väl. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och koka löken nästan mjuk. Varva potatis och lök på spett, krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja,. Grilla ca 2 min runt om.
  3. 3. Strö salt och peppar på köttet. Grilla det 2 - 3 min på varje sida.
  4. 4. Servera köttet nygrillat med potatisspett, sås och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept