Grillad fläskfilé med cajun-feeling

Saftiga och smakrika fläskfiléer som är förstekta dagen före, redo att snabbt värmas över grillen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 fläskfiléer (ca: 1½ -2 kg
  • 3 msk fajitakrydda (1 påse 30g)
  • 1 lime
  • 2 dl rökig bbq-sås
  • 1 stekpåse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa och skär bort hinnorna från fläskfiléerna. Gnid in dem med fajitakrydda. Lägg filéerna i en stekpåse. Rör ihop pressad limejuice och bbq-sås och häll det i påsen. ”Massera” försiktigt in såsen i fläskfiléerna.
  2. Förslut stekpåsen enligt anvisning. Låt gärna marinera i kylskåpet över natten. Lägg stekpåsen på mellersta falsen och ugnsstek i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något. Lägg stekpåsen på ett fat och förvara i kylen.
  3. Ta ut fläskfiléerna ur påsen vid serveringstillfället och värm dem runt om på grillen ca 10 minuter eller tills de fått vacker grillyta. Skiva köttet i generösa skivor och servera.

Kommentarer

Denna rätt har jag lagat flera gånger sedan receptet var infört i Buffé för ett par år sedan och jag rekommenderar den verkligen! Se bara upp så att fläskfilén inte blir för torr, det är väldigt lätt hänt eftersom den eftersteker i stekpåsen när man tagit ut den ur ugnen. Det bästa är att sätta in en stektermometer och inte steka till mer än 65 grader. Serveras med fördel till ugnsgrillad potatis och med en god, sötstark BBQ-sås.

Liknande recept