Grillad fläskfilé med cajun-feeling

Grillat hör sommaren till även om jag ibland även grillar på höst/vinter. Grilla betyder ju inte att äta ute.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 fläskfiléer, 1 1/2- 2 kg
  • 3 msk fajitakrydda, 1 påse à 30 g
  • 1 lime
  • 2 dl rökig bbq-sås
  • 1 stekpåse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Putsa och skär bort hinnorna från fläskfiléerna. Gnid in dem med fajitakrydda.
  2. Lägg filéerna i en stekpåse. Rör ihop pressad limejuice och bbq-sås och häll det i påsen. "Massera" försiktigt in såsen i fläskfiléerna.
  3. Förslut stekpåsen enligt anvisning. Låt gärna marinera i kylskåpet över natten.
  4. Lägg stekpåsen på mellersta falsen och ugnsstek i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något. Lägg stekpåsen på ett fat och förvara i kylen.
  5. Ta ut fläskfiléerna ur påsen vid serveringstillfället och värm dem runt om på grillen ca 10 minuter eller tills de fått vacker grillyta.
  6. Skiva upp köttet i generösa skivor och servera med chimichurri, och ciabattabröd. Sök recept "Chimichurri".

Kommentarer

Mycket gott kryddat! Smidigt att kunna förbereda och sedan bara lägga på grillen för att värma till och få färg. .. och chimchurrin till gör det ännu mera smakrikt.

Liknande recept