Grillad fläskytterfilé med färskost och rödkålsallad

Fräsch huvudrätt som fungerar lika bra att grilla som att tillaga på spisen. Kombinera gärna denna måltid med ett glas pinot noir.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Rödkålssallad:
  • 400 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 100 g fänkål
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Färskost med mandel och örter:
  • 1 dl mandel
  • 100 g färskost (t.ex. Philadelphia)
  • 0,5 dl hackade, färska örter t.ex. timjan, libbsticka och tagetes
  • Grillad fläskytterfilé:
  • 800 g fläskytterfilé eller rapsgriskarré med ben
  • Balsamico
  • Chipotlesalt
  • Peppar
  • Rostad småpotatis i örtolja:
  • 800 g små potatisar
  • 1,5 dl rapsolja
  • Chipotlesalt
  • Peppar
  • 1 knippe färsk salvia
  • 1 knippe färsk rosmarin

Gör så här

  1. Strimla rödkål och rödlöken. Ha ner i en bunke. Koka upp vatten och slå över kål och lök. Låt det mjukna i vattnet under cirka 5 minuter. Slå av vattnet och krama ur överflödig vätska. Blanda med finstrimlad paprika, fänkål, crème fraiche och kryddor. Ställ svalt.
  2. Kör mandlarna i en mixer eller kryddkvarn (eller hacka dem med kniv). Blanda med färskost och hackade örter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gnugga potatisarna rena och lägg ut på en ugnsplåt med kant. Slå över olja och smula över salt och peppar. Rosta i 225°C i 45-50 minuter. Tag ut och skaka om plåten en eller två gånger så att potatisarna får ordentligt med olja på sig. Känn med en tandpetare att de är klara. Strössla över strimlad salvia och rosmarin vid servering.
  4. Grilla köttet på låg temperatur och pensla under tiden med balsamicon. Salta och peppra. Är du osäker på när köttet är klart? Använd med fördel en köttermometer.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@erajscha

Ytterfilé à la maldom

Det här är det godaste jag nånsin ätit på fläskytterfilé som annars har en tendens att smaka likadant jämt. Receptet är ett resultat av…