Grillad förkokt oxbringa

När jag tröttnade på att göra soppor och grytor av bringan fann jag denna räddning precis lagom till sommaren. Är supergott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g färsk urbenad oxbringa
  • 1 liter köttbuljong
  • Salt
  • Malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka bringan i buljongen. Den ska kokas mjuk, antingen tills köttet nätt och jämt håller ihop eller till innertemperatur 90°. Det tar ca 1 timme. Kyl gärna under press över natten.
  2. Skiva oxbringan i centimetertjocka skivor. Grilla över grå glödbädd eller i grillpanna. Grilla hastigt cirka 1 minut på varje sida och krydda före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…