Grillad laxfjäril med örtsås

Det är gott och enkelt med grillad lax med tillbehör...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-800 g laxfilé
  • 2 msk smält Svenskt Smör
  • Salt
  • Sås:
  • 1½ dl gräddfil
  • 1 msk socker
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • 1½ dl finhackade örter, t.ex. dill gräslök och dragon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering:
  • Färsk potatis
  • Grillade grönsaker

Gör så här

  1. Börja med att röra samman ingredienserna till såsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar.
  2. Skär laxen i 2 cm tjocka skivor. Skär ett snitt ned till skinnet och vik ut, som en fjäril. Pensla med smör och salta.
  3. Grilla 3-4 minuter/sida. Placera gallret högt.
  4. Servera med sås, färsk potatis och grillade grönsaker.

Kommentarer

Tack för receptet, jättegott, Ingemar

Liknande recept