Grillad makrill med potatissallad

Italienska smaker är verkligen gott till makrillen. Med färskpotatis och sparris blir potatissalladen somrig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska)
  • 1 knippe sparris
  • 800 g delikatess- eller färskpotatis
  • 1 citron
  • 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • ½ burk pesto (à 185 g)
  • 70-80 g parmesanost (ca 1½ dl riven)
  • ½-1 påse ruccola (ca 70 g)
  • 1 citron (i klyftor till servering)
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Tina ev fisken enl anvisning på förpackningen.
  2. Skär bort de nedersta 2 cm av sparrisen. Dela sparrisarna i tre delar.
  3. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. När 3 minuter återstår av koktiden, lägg i sparrisen och låt koka klart. Dela potatisen i kvartar.
  4. Skölj citronen och riv det yttersta skalet. Halvera och pressa ut juicen. Blanda det med 1 dl vatten, buljongtärningen, oljan, 2 krm salt och 1 krm peppar i en kastrull. Koka upp.
  5. Häll dressingen över den varma potatisen och sparrisen. Låt dra en stund.
  6. Bre ca 2 tsk pesto på varje fiskfilé, salta och peppra. Vik ihop med skinnsidan ut och stek eller grilla ca 5 min per sida.
  7. Riv parmesan och hacka ruccola. Blanda ner detta i potatissalladen och servera till fisken.

Kommentarer

Väldigt god kombination! Gott med peston till makrill. Jag gjorde potatissalladen med vanlig potatis, det gick bra, men det är nog ännu godare med färsk potatis.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…