Grillad oxfilécarpaccio

Carpaccio är tunna skivor kött som här har grillats.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g oxfilé
  • Flingsalt
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk korianderfrö
  • Svartpeppar från kvarn
  • 2 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 5 rädisor
  • 1 mild röd chili
  • 1 knippe salladslök (bara det gröna)
  • ½ kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Putsa oxfilén från hinnor.
  3. Krydda en skärbräda med flingsalt, paprikapulver, stötta korianderfrön och svartpeppar.
  4. Gnid in oxfilén i olivolja och rulla in den i kryddorna så att de fastnar på filéen.
  5. Grilla oxfilén en kort stund över en het grill så du bara får en stekyta.
  6. Den ska vara helt rå i mitten. Låt köttet svalna.
  7. Rosta pinjenötterna i en kastrull med flingsalt tills de fått färg
  8. Skär oxfilén i tunna skivor och lägg upp på ett stort fat.
  9. Skiva rädisor, chili och salladslök lövtunt.
  10. Strö detta över köttet tillsammans med plockade korianderblad och rostade pinjenötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…