Grillad paprika – Sült paprika

Transsylvansk paprikasallad i sockerlag. Genom att grilla paprikorna kan du lätt dra av skalet, och paprikan få en sötare, mildare smak. Välj stora paprikor som har felfritt skal och känns färska och spänstiga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 6 röda eller gula paprikor
  • Lag - efter smak:
  • ca 0.25 dl ättiksprit (12%)
  • ca 0.75 dl socker
  • ca ½ msk salt
  • ca 1½ dl vatten

Gör så här

  1. Koka ihop lagen (koka ca 3 min). Låt den svalna.
  2. Skölj paprikorna. Lägg dem på galler och sätt dem under grillen i ugnen (varmluftsugn 250°) ca 10 min. Vänd paprikorna under tiden. Skalet ska delvis bli bränt.
  3. Ta ut och lägg över paprikorna i en bunke och täck med plastfilm. Låt skala något innan de skalas. ca 30 min.
  4. Dra av skinnet med hjälp av en kniv. Lägg paprikorna på uppläggningsfat. Häll över den kalla lagen och låt stå i kylen ca 1-2 timmar.
  5. Passar till de flesta maträtter. Kan frysas.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept