Grillad röding med örthollandaise

Fisken helgrillar vi ofta på planka. Då blir naturligtvis grilltiden längre. Såsen är mycket god och jag serverar den även till rökt ädelfisk som fortfarande är varm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Örthollandaise:
  • 75 g rumstempererat smör
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • saften av en citron
  • salt
  • peppar
  • några kvistar färsk oregano eller torkad
  • finskuren blast av färsk lök eller salladslök
  • Fisk:
  • 2 hela rödingar à 300-400 g
  • olivolja till pensling
  • salt
  • peppar
  • 1 citron
  • 1 knippe dill

Gör så här

  1. Örthollandaise:
  2. Lägg smöret i en kastrull (ej av aluminium). Tillsätt äggulor och grädde. Sätt i ett sjudande vattenbad och vispa tills såsen tjocknar. Häll i citronsaften , salta och peppra. Hacka oreganon och lökblasten och blanda i den.
  3. Röding:
  4. Skär upp buken och ta ur fisken. Skölj noga i vatten. Pensla med olivolja, salta och peppra väl,även inuti. Dela citronen och gnid in fisken. Fyll buken med dillen. Lägg rödingarna på uppvärmt grillgaller. Grilla på båda sidorna i ca 10 minuter eller tills köttet släpper från benen. Vänd bara en gång.
  5. Servera med nykokt färskpotatis och örthollandaise. Kokta sockerärtor och grillad lök är gott till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…