Grillade kycklingfiléer med persika och chilisalsa

En rätt med lite sting. Salsa med chili ger smak åt de goda kycklingfiléerna med persika och citron.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ljus soja
  • 100 g blandad sallad
  • 3 påsar mozzarellaost, à ca 125 g
  • 4 persikor
  • Salsa:
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl basilika
  • ½ dl bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 citron
  • ½ dl pinjenötter
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna i stekpanna tills de fått fin gyllenbrun färg på bägge sidor. Salta och peppra.
  2. Pensla de stekta filéerna med lite ljus soja och lägg dem på utegrillen eller en grillpanna ca 5 minuter per sida. Kolla så att de är genomstekta.
  3. Lägg upp salladen på ett stort fat eller 4-6 tallrikar tillsammans med persikoskivor och bitar av mozzarella.
  4. Mixa ihop urkärnad chili, vitlök, citron och olivolja med basilika, bladpersilja och pinjenötter till en salsa.
  5. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg upp på salladen. Ringla salsan över hela salladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…