Grillmarinerade revbensspjäll

Revbensspjället blir fantastiskt mört när det är förkokt och det är en sak man gör dagen innan! När det är dags för grillfesten grillas det helt enkelt med en god kryddig grillmarinad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 kilo långa, köttiga revbensspjäll
  • 3 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 1 lagerblad
  • 1 tomat
  • Grillmarinad:
  • 2 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk hackad färsk jalapeño
  • eller 1-2 msk inlagd
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 kvistar timjan
  • ½ tsk salt
  • 2 msk dl majs- eller rapsolja

Gör så här

  1. Lägg revbensspjället, ev halverat, i en gryta med kokande, saltat vatten, morot, lök, lagerblad,
  2. tomat. Koka sakta 1 ½ tim tills köttet börjar lossna
  3. från benet. Dra grytan från spisen och låt köttet ligga i ytterligare 30 min med locket på.
  4. Ta upp, låt det svalna och skär loss benen från varandra.
  5. Rör ihop marinaden. Lägg benen med marinaden i en plastpåse minst 1 timme och gärna till nästa dag.
  6. Ta upp dem, salta lätt och grilla ca 4 min på var sida. Pensla även lite under grillningen.

Kommentarer

Mycket bra, hade tunna spjäll så koktiden blev något kortare ( 30-40 min) , med en bulgur och lite "kladd".....bra!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…