Grillspett med kalla röror och vitlöksbröd

Sommarmat som smakar bra på grillen :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Grillspetten:
  • 6 st träspett
  • 200 g kassler
  • Några scampi
  • 4 färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 10 körsbärstomater
  • 1 persika
  • Marinad:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk honung
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 tsk sambal oelek
  • Kesoröra med fetaost och mango chutney:
  • 1 dl keso naturell
  • 25 g fetaost (mosad)
  • 1 msk mango chutney
  • Mimosasallad med lite extra sting:
  • 1 dl blandad frukt (t ex sharon, persika, ananas, jordgubbar)
  • 1 dl lättyoghurt
  • 1 msk philadelphia vitlök & örter
  • 1 msk sweet chilisås

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienserna till spetten i marinaden och låt dem marinera en stund (så lång tid du hinner)
  2. Trä upp dem på spetten och grilla dem på utegrill eller i ugnen (225 grader är lagom) i ca 10-15 minuter (det räcker eftersom kasslern redan är rökt).
  3. Rör ihop ingredienserna till rörorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@alsing

Scampi a’ la Indiana

På 80-talet jobbade jag som kock i en restaurang där vi hade denna underbara rätt. Den håller än idag. Perfekt fredagsmysmat eftersom det inte…