Gris på ris

Eller kasslergratäng... Allt i ett rätt! Riset ugnskokas i formen innan köttet gratineras. Gammal goding med supergod ny sås!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ris:
  • 4 dl ris
  • 6-7 dl vatten
  • ½ purjolök
  • 1½ tsk salt
  • Kött och sås:
  • 500 g kassler
  • 2-3 bananer
  • 3 dl grädde (att vispa)
  • 1 flaska CurryMangoSauce (Heinz)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Smörj en ugnsfast form. (ca 22x32 cm.)
  2. Varva okokt ris och skivad purjo med salt och vatten i formen. Täck med foliepapper. Sätt in i mitten av ugnen i 30 minuter.
  3. Under tiden: Skiva och strimla kasslern (eller använd grillrester, ca 6 fläskkotletter eller motsvarande).
  4. Vispa grädden tjock, blanda i currymangosåsen och crème fraiche. Späd med mjölk till halvtjock konsistens. Riv ost. Skiva bananerna.
  5. Tag ut riset och höj ugnsvärmen till 250º. Fördela kassler och banan över det färdiga riset, bred över gräddsåsen och strö över ost. Gratinera i 10-15 minuter.

Kommentarer

Jättegott!! detta var andra gången vi gjorde denna och fler gånger lär det bli.
Mm, det låter smaskens :) Skulle man kunna byta ut grädden mot något för att göra den lite mindre kaloririk?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…