Grön cappuccinosoppa med parmesanchips

Soppa med gott tilltugg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Soppa:
  • 2 dl gröna ärter små, fina
  • Matfett till stekning
  • ½ finskuren gul lök
  • 6 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl mjölk
  • Parmesanchips:
  • 1 bit färsk parmesan
  • 8 skivade svarta oliver

Gör så här

  1. Ugn 225 grader.
  2. Soppa: Fräs ärtorna i lite fett tillsammans med löken. Häll det i en matberedare och mixa till en fin puré. Koka upp buljongen och tillsätt grädden. Häll den uppkokta buljonggrädden i matberedaren och mixa i 1-2 minuter. Den ska bli vackert grön och slät. Sila. Koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll den varma soppan i fyra varma tallrikar eller skålar. Skumma mjölken genom att hetta upp den och vispa luftigt och rör ner den i soppan precis före servering.
  4. Parmesanchips: Hyvla parmesanosten i tunna skivor. Lägg dem på ett bakplåtspapper i "grupper" så att varje grupp blir ett lagom stort chips. Strö över några olivskivor över grupperna. Baka parmesanchipsen i ugnen. Om ugnen är för varm så bränns chipsen i kanterna. De skall bli jämnt gyllene.
  5. Låt gärna ostchipsen ligga några timmar innan servering så att de blir riktigt hårda.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…