Grön chilistuvning

En chilistuvning som blir godare att äta dagen efter ,så är perfekt om man vill förbereda till festen eller middagen redan dagen innan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 gröna paprikor
  • 3-5 chilifrukter
  • 1 stor gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Ca 5 dl vatten
  • 1-2 tsk salt
  • Tabasco, grön (efter smak)
  • Ev 8-10 kokta potatisar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på "grill", på högsta värme.
  2. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg paprikahalvorna med skalet uppåt i en långpanna och sätts in högt upp i ugnen. Grilla tills skalet fått blåsor och svarta prickar. Låt svalna övertäckt. Skala och strimla paprikorna.
  3. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  4. Skala och finhacka löken. Bryn lök, köttfärs och spiskummin i en stor, djup stekpanna med lock. Vänd ner paprikastrimlor och finhackad chilifrukt. Pressa ner vitlöksklyftorna och smula ner buljongen. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
  5. Bryn smör och mjöl i en liten tjockbottnad kastrull tills det är nötbrunt. Vispa ner vattnet och rör sedan ner blandningen i färsen. Låt puttra under lock i ytterligare 10 minuter. Vänd ev. ner grovt tärnad potatis de sista minuterna.
  6. Smaka av med salt och grön tabasco.
  7. Servera med crème fraiche/gräddfil och nachos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@roskerstin

Gratäng med sting

Hade kokt potatis över och var sugen på gratäng och resultatet blev en jättegod gratäng med mycket smak. Vi åt rökt fläskfile och sallad…