grönkål med fläsk

Denna rätt har jag ätit sedan barnsben och är för mig en god och sund maträtt. I Tyskland är det en vanlig måltid både som vardagsmat och på julbordet .

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g hackad grönkål
  • 1 mellanstor gul lök
  • 250 g rimmad sidfläsk eller bogfläsk
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk malen vitpeppar

Gör så här

  1. Köp gärna fryst hackad grönkål 400g.
  2. Lägg den i en kastrull med 2 dl vatten och en buljongtärning.
  3. Låt grönkålen förvälla och koka sakta upp i 30 minuter.
  4. Tärna fläsk utan svål och bryn dom i en stekpanna.
  5. Finhacka en gul lök mycket fint..
  6. Häll ur buljongen och tillsätt 1 dl nytt vatten.
  7. Tillsätt fläsk och lök med grönkålen och låt sjuda i 15 minuter.
  8. Späd på grädde tills kålen blir tjockare i konsistensen.
  9. Krydda med lite kummin och malen vitpeppar.
  10. Servera gärna med stekt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept