Grönsaks- och matvetegryta

En stark och god vegetarisk rätt, som även funkar som tillbehör till grillat kött eller fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 dl matvete
  • 150 g zucchini, skuren i små kuber
  • 275 g broccoli, tunt skivad
  • 220 g gul lök, tunt skivad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5-1 chilifrukt (beroende på styrka), finhackad
  • 175 g morot, tunt skivad
  • 15 g persilja, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1-2 msk färskpressad limejuice

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Skär zucchinin i små kuber, finhacka vitlök, chili och persilja och skiva broccoli, lök och morot tunt.
  3. Hetta upp oljan i en stekgryta och fräs lök, vitlök och chili tills löken börjar bli genomskinlig.
  4. Lägg i morot och salta lite, fortsätt fräsa några minuter. Tillsätt broccoli och fräs ytterligare en liten stund. Häll i zucchini, persilja, lime och soja och rör runt. Lägg på ett lock och låt fräsa tills moroten bara har lite tuggmotstånd kvar. Rör om ibland.
  5. Rör ner matvetet och servera med en klick turkisk yoghurt och en fräsh sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…