Grönsaksbiffar av en händelse.

Jag hade slarvläst slutdatumet på köttfärsen jag köpt och fick kasta den. här blev nytänkandet nödvändigt.En del rotsaker skulle använts i köttfärsrätterna. De behövde användas!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 stora grovrivna potatisar
  • 3 stora grovrivna morötter
  • 1 dl grovriven vitkål
  • 3/4 dl grovriven mild gratängost
  • 1 dm grovriven gurka
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • Salt om ni inte tycker sältan från osten räcker.

Gör så här

  1. Riv rotsakerna
  2. Vispa ägg, mjöl och mjölk. Blanda ner äggstanningen i rotsakerna.
  3. Forma smeten med 2 skedar och lägg i het panna, vänd och sänk värmen så snart de fått fin färg på andra sidan. Låt biffarna steka c:a 5 minuter på svagare värme.
  4. Jag serverade med löksås. Stek lök gyllenbrun och red av med mjöl och mjölk. Salta och peppra efter smak.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept