Grönsakscurry med sötpotatis och yoghurt

Jag älskar verkligen curry och här är en vegetarisk rätt med mycket smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g gröna bönor
  • Salt
  • 250 g salladslök
  • 3 röda chilifrukter
  • 10 g ingefära
  • 300 g morötter
  • 200 g fast potatis
  • 500 g sötpotatis
  • 5 msk olja
  • 2 nypor kardemumma
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 nypor malen kryddnejlika
  • 2 ½ dl kokosmjölk
  • 2 ½ dl grönsaksbuljong
  • 1 dl lättyoghurt

Gör så här

  1. Ansa bönorna, skölj och halvera dem.
  2. Blanchera bönorna al dente i kokande lättsaltat vatten, häll över i ett durkslag, spola i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Ansa och skölj salladslöken, skär det gröna i tunna strimlor, hacka det vita smått. Halvera chilifrukterna på längden, kärna ur, skölj och skär i fina strimlor. Skala ingefäran och riv den. Skala morötter, potatis och sötpotatis och skär i små bitar.
  4. Hetta upp 3 msk olja i en kastrull, bryn hackad salladslök, chilistrimlor, ingefära och kryddor. Ta upp 3/4 av lökblandningen och ställ åt sidan.
  5. Hetta upp resten av oljan i kastrullen, bryn potatis och sötpotatis. Tillsätt kokosmjölk och buljong och låt småkoka under lock ca 7 minuter. Tillsätt bönor, lökblast, morötter och den sparade lökblandningen, förutom 1 msk. Låt koka ytterligare i 3 minuter, salta.
  6. Rör ihop yoghurten med den sparade lökblandningen och servera till curryn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept