Grönsaksomelett

Odlar man squash blir det gärna mycket av den varan och då behöver man recept att variera med. Detta är en favorit hemma hos oss att ha som tillbehör eller på en buffé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 squash
  • 1 purjolök
  • Olja, att fräsa i
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • Riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka och fräs grönsakerna i olja i en stekpanna.
  3. Salta och peppra.
  4. Ta en smord ugnsform som är ganska vid. Lägg grönsakerna i den.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk och slå detta över, strö på osten.
  6. Gratinera tills rätten stelnat och fått fin färg, ca 20-30 min.
  7. Skär i bitar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept