Gryta á la Ågärda

Mycket god gryta vars sås du vill dricka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g oxfilè
  • 1 ½ rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 12 brysselkål
  • 15 köttbullar
  • 1 pkt bacon
  • 10 färska champinjoner
  • 5 dl mellangrädde
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk soja
  • 1 msk socker
  • 250 ml kaj p original marinad
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Dela oxfilèn i ca 2x2 cm stora bitar och marinera minst ett dygn i (Kaj P’s Original).
  2. Dela brysselkål och köttbullar i fyra bitar, finhacka champinjonerna, lök och bacon. Skär paprikorna i din egen smak.
  3. Bryn lök, paprika och brysselkål i äkta smör (Häll upp i en skål).
  4. Bryn köttbullar och bacon (Häll upp i samma skål).
  5. Bryn champinjonerna, krydda med salt och vitpeppar (Häll upp i samma skål).
  6. Bryn nu oxfilen i smör och när den är klar tillsätt det andra som är brynt.
  7. Häll ner grädden, sambal oelek, socker, soja och vitlök.
  8. Låt grytan puttra ihop ett tag, ca 20 min.
  9. Den behöver inte koka för köttet är så fint ändå.
  10. Smaka av.
  11. Låt svalna ett tag och njut.

Kommentarer

Pressa vitlöken och servera med potatis, den kan va lite stark så om ni är känsliga minska ned sambal oelek lite.
Ärligt sagt så blev denna gryta till av resterna av en kväll med grillspett. :)
Åt denna igen och kan med klarhet säga att det är min nya favoritgryta.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…