Gryta med tomatsmak

Grytan har en kraftig smak av brynt lök,tomat och paprika. Den går fint att laga i förväg och värma, och den är också idealisk för frysen. En bra vardagsrätt till potatis,ris eller spagetti.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 4 msk matfett
  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • Rosmarin
  • ca 2 ½ dl extraktbuljong
  • ½ dl rödvin
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Bryn den i matfettet. Skär köttet i jämna tärningar och panera dem lätt i vetemjöl. Låt dem fräsa tillsammans med löken tills de fått fin färg.
  2. Tillsätt tomatpurén och lagerbladet. Krydda och späd med buljong och rödvin. Låt köttet småputtra på svag värme under lock tills det känns helt mört, beräkna ca 45 minuter. Späd eventuellt med vatten om vätskan kokar in för mycket. Rör ner grädden strax före serveringen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr