Gubbröretårta

En salt och härlig kavringtårta, perfekt som förrätt eller vickning till kräftpartyt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 200 g kavring
  • 8 ägg
  • 4 potatisar, kokta och kalla
  • ½ rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 6-8 ansjoviskryddade sillfiléer
  • 1½ dl gräddfil
  • 3-4 msk lättmajonnäs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 10-12 cocktailkapris eller 2 msk vanlig kapris
  • 1 knippe dill, valfritt

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och kör bröd i en matberedare eller mixer. Häll det smälta smöret över brödsmulorna och mixa lite till. Fördela brödblandningen i en form med löstagbar kant och tryck till så att det blir en jämn botten. Låt stå kallt i kylskåp medan du blandar de andra ingredienserna.
  2. Koka äggen tills de är ordentligt hårdkokta och låt dem svalna i kallt vatten. Hacka ägg och potatis och lägg i en bunke. Finhacka rödlök och gräslök och blanda ner det tillsammans med fint skurna sillfiléer. Tillsätt gräddfil och majonnäs och rör om. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
  3. Ta bort kanten från formen och fördela blandningen ovanpå brödbottnen. Dekorera med kapris på toppen och eventuellt dill runt kanten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr