Gubbsallad

Väldigt enkel att göra. Blir nästan bättre efter en dag i kylen. Går lätt att fördubbla.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g matjesill (1 burk)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st röd lök
  • 2-3 kalla kokta potatisar
  • 1 st kallt kokt ägg
  • 2 st kvistar färsk dill
  • Eventuellt färsk gräslök
  • Eventuellt peppar
  • Eventuellt salt

Gör så här

  1. Finhacka löken
  2. Skär sillen i mindre bitar (ca 1cm)
  3. Finhacka dillen
  4. Skär potatisen i små tärningar (ca 1-2 cm)
  5. Lägg allt i bunke.
  6. Blanda i crème fraiche.
  7. Smaka av eventuellt med salt och peppar. Jag brukar inte tycka det behövs, matjesillen är salt i sig själv. Men det är upp till tycke och smak. Bäst att du provsmakar utan salt och peppar först.
  8. Dekorera med ägget (antingen skuret i "båtar" eller finhacka) och eventuellt gräslök om så önskas.

Kommentarer

Mmmmmm jättegod verkligen, tog lite majonäs i för balansen..kommer att fortsätta göra denna hädanefter..Tack för bra recept :))

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…