Gulasch

"Långkok" som lagar sig själv i ugnen medan man gör något annat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 gram nötkött ex fransyska, högrev
  • 5 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk smör alt. olja/smör att bryna köttet i
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 st lagerblad
  • 0,5 tsk hel kummin
  • 1 tsk mejram
  • 1 tsk Timjan
  • 1 dl tomatpure
  • 1 st köttbuljongstärning/köttfond motsvarande mängd
  • 4 dl vatten
  • 1 st röd chilifrukt, finhackad (mitt eget tillägg för att få mer sting)

Gör så här

  1. 1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär köttet i 1 cm stora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. 2. 2. Bryn köttet i hälften av fettet,lägg över i en gryta som tål ugnsvärme.Fräs lök, vitlök i resten av fettet tills löken får fin guldgul färg.
  3. 3. 3. Blanda löken med köttet, tillsätt paprikapulver och chilifrukt. Fräs i grytan på spisen en stund. 4. Tillsätt övriga ingredienser,koka upp under omrörning.
  4. 4. 5. Ställ grytan i ugnen 1-1,5 tim. 6. Ta ut grytan, rör om, smaka av. Tillsätt ev salt, peppar efter smak.
  5. 5. Servera med ris, potatis, couscous och grönsaker som broccoli, harricot verts

Kommentarer

Verkligen gott recept, serverat med mjölig potatis som suger upp såsen är den super.

Liknande recept

@pandemonia

Fisk i ugn

Min mammas superrecept som funkar i alla lägen. Jättegott! Jag vet inte någon som inte tyckt om det här, till och med de som…

@prima

Sinkadus

Enligt min mor ett gammalt recept som min mormor fick av biskopinnan i Lund vid något tillfälle… Kul med lite historia till ens recept.

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr