Gyllene kycklingsoppa

En soppgryta

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse saffran
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk thai kycklingfond
  • 1½ liter vatten
  • 2 limeblad
  • Skal av 1/4 apelsin
  • 1 stor morot
  • 400 g potatis
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • 2 krm harissa
  • 1 kruka hackad basilika

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och strimla fänkålen tunt.
  2. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta utan att de tar färg. Låt saffranet fräsa mot slutet. Tillsätt tomater, buljong, vatten, limeblad och apelsinskalet som skalats med potatisskalare.
  3. Koka under lock i 20 min
  4. Skala potatisen under tiden. Skär potatis och kyckling i munsbitar. Moroten i tunna skivor.
  5. Lägg i potatis morötter och kycklingen och koka till potatisen är mjuk ca 10 min.
  6. Smaka av med citron, salt och harissa. Tillsätt basilikan innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept