Halloumi- och grönsaksburgare

En otroligt smakupplevelse är dessa biffar med alla goda tillbehör! Burgarna är inte helt lätt att steka men resultatet är gudomligt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liten zucchini, 200 g
  • 1 stor morot, 150 g
  • 200 g halloumiost
  • 5 kvistar färsk mynta, repade blad
  • Tahinidressing:
  • 1 1/4 dl naturell yoghurt
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk lönnsirap eller flytande honung
  • En nypa salt
  • Till servering:
  • 6 stora gröna blad, t ex savojkål
  • Skivad avokado
  • Syrade grönsaker på burk
  • Garnering:
  • Ärtskott

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dressingen i en skål.
  2. riv zucchini, morot och halloumi på ett rivjärn. Hacka myntablad. Lägg rivet och myntan i en skål och rör om så att allt blandas. Hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
  3. Forma burgarna med händerna genom att pressa ihop blandningen hårt mellan handflatorna och låt överflödig vätska rinna ut från grönsakerna.
  4. Stek burgarna tills osten har smält och binder ihop grönsakerna. Tryck ihop och forma burgarna medan du steker dem gyllene - de är ganska svår stekta.
  5. Servera burgarna i ett stort kålblad med en klick tahinidressing, skivad avokado och en sked syrade grönsaker. Garnera med ärtskott.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept