Halstrad fiskfilé med pepparrotsslaw

Fräscht och gott. Gör gärna salladen dagen innan den ska ätas, då blir den ännu godare!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 600 g gös- eller sejfilé
  • smör eller margarin
  • 2 krm stött kummin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Pepparrotsslaw:
  • 2 dl matlagningsyoghurt eller crème fraiche
  • 1 dl klippt dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 l finstrimlad vitkål (ca 400 g)
  • 1 syrligt äpple, skalat och grovrivet
  • 2 dl groddar, t ex alfalfa eller solrosskott
  • 1-2 msk riven pepparrot

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, dill och senap. Smaka av med salt och peppar. Rör ner vitkål, äpple, groddar och pepparrot. Blanda väl och låt stå i kylen minst ett par timmar.
  2. Dela fisken i portionsbitar. Salta och krydda. Stek bitarna hastigt i fettet tills de precis är genomstekta.
  3. Servera gärna med en citronklyfta och tomatsallad.

Kommentarer

Underrubrik är tillagd och begynnelsebostäver ändrade till versaler enligt MK:s regler.

Liknande recept