Halstrad lax med citron och blomkålstabbouleh

Lättlagad med bulgur och dillyoghurt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 portioner bulgur
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 gurka
  • 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 portionsbitar lax
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl matyoghurt
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka bulgurn och blomkålen enligt anvisningarna
  2. på förpackningen.
  3. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Tvätta och riv av skalet från citronen och pressa ur juicen.
  4. Blanda bulgurn med citronskal och olivolja
  5. smaka av med citronjuicen, salt och peppar .
  6. Blanda ner blomkålen och gurkan.
  7. Stek laxen i matfett 4 - 5 minuter på varje sida.
  8. Blanda dill och yoghurt smaksätt med salt och peppar.
  9. Servera laxen med blomkålstabbouleh och dillyoghurt.
  10. Servera med knäckebröd.

Kommentarer

Gott med gurka och blomkål i bulguren! Annan textur och bitigt :). Mycket gott och nyttigt vardagsrecept. Tack.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…