Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Lite annorlunda smak med blomkål och ansjovis, men gott blir det!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, ca 500 g
  • 50 g ansjovisfilé
  • 2 msk kapris
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl olivolja
  • 600 g makrillfilé
  • Salt
  • 1 msk hackad gräslök

Gör så här

  1. Skär det ansade blomkålshuvudet i 3 cm tjocka skivor från topp till stjälken. Lägg dem i ett lager i en vid kastrull eller panna. Hacka ansjovisen. Fördela den och kaprisen över blomkålen. Häll på vinet och ett par matskedar olivolja. Koka upp och lägg på lock. Låt koka i en minut. Ställ åt sidan för att efterdra.
  2. Halstra under tiden makrillen på skinnsidan i lite olja och salt i en het panna. Lägg fisken ovanpå blomkålen. Servera med hackad gräslök och pressad potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr