Halstrad röding med rabarbersalsa

Rabarbersalsa- ett gott och spännande tillbehör till röding.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g rödingfilé med skinnet kvar
  • ½ tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • Salsa:
  • 400 g rabarber
  • ½ liten rödlök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk råsocker
  • 1½ msk dijonsenap
  • 1 msk pressad lime
  • 1 tsk salt
  • 1 knippe basilika
  • Tillbehör:
  • Färsk potatis
  • sallad
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och vitpeppar. Strö det över rödingens köttsida. Låt stå ca 15 min.
  2. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Skala och finhacka rödlöken.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs rabarbern på medel värme tills den börjar mjukna, ca 2 min. Tillsätt sockret och låt fräsa med tills det smält ca 3 min. Ta stekpannan åt sidan och rör i rödlök, senap, limesaft och salt. Hacka basilikan och vänd ner den i salsan.
  4. Pensla rödingen på båda sidorna med oljan. Stek fisken med skinnsidan ner ca 3 min i en het stekpanna gärna med släpplättbelägning. Vänd och stek 1 minut på andra sidan.
  5. Servera rödingen med salsan, färskpotatis, sallad och limeklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept