Hannes citronlamm

Mums.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 1 ½ kg helt lammkött med ben t.ex bog
  • 2 ½ liter vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2+1 hönsbuljongtärningar
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk rivet citronskal
  • ½ citrons färskpressad juice
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Ev 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg lammköttet i en kastrull. Häll på vattnen så att det täcker. Koka upp, skumma av.
  2. Tillsätt sambal oelek, 2 buljongtärningar, tomatpuré, lagerblad och 2 krm svartpeppar.
  3. Låt koka under lock på medelvärme i ca 2 timmar.
  4. Låt köttet svalna i buljongen i ca 1 timme.
  5. Ta upp köttet. Sila av buljongen och spara den.
  6. Plocka köttet från benet. Skär köttet i mindre bitar.
  7. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i 1 msk smör. Strö över mjölet, låt fräsa i ½ minut. Späd med 2-3 dl av kokspadet.
  8. Tillsätt 1 buljongtärning, citronskal och citronjuice, crème fraiche och grädde. Låt koka i ca 5 minuter.
  9. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  10. Strö ev gräslök över.
  11. Servera med kokt potatis och en haricots vertssallad. Riven västerbottenost är gott till med.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…