Havresmul/nektarinpaj

Inte helt glutenfritt tyvärr - men krispigt och gott, går säkert att variera med annan frukt - men jag tror att det går att göra på enbart nektariner.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 (eller fler) nektariner
  • 1/2 liter färska eller frysta blåbär (eller annat motsv)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Till smuldegen:
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g smör

Gör så här

  1. Sätt på ugnen 225 grader
  2. Frukten skivas /fördelas o lägges i formen
  3. strö över socker o potmjöl (Blanda det tillsammans först kanske...? Mias anm )
  4. Smuldeg: Se ingr ovan.
  5. "Kleta ihop" ingredienserna o bred ut över frukten i formen.
  6. In i mitten av ugnen ca 20 min.
  7. Servera gärna med kall vaniljsås, glass eller annat.
  8. Kommentar - den här känns liksom lite nyttig eftersom det är havre i o inte mkt fett....Men men, allt är inte vad man tror.

Kommentarer

Gjorde på 3 nektariner, fina mogna, sen tog jag 3-4 msk hallonsylt o dripplade över, inget strösocker på frukten o inget pot mjöl heller. Blev bra - lite peach melba stuk.

Liknande recept