Hawaiigratäng med tortellini och fisk

Enkel och god allt i ett rätt med smak av Hawaii.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g tortellini (ostsmak)
  • 400 g valfri fisk i tärningar
  • 150 g haricots verts
  • 5 ringar ananas (bitar)
  • 1 gul lök (hackad)
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 tsk mangocurry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 tsk torkad gräslök
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Koka tortellinin enl anvisning på förpackningen. Lägg tortellinin i botten på en ugnsfast form.
  2. Bryn fisktärningarna lite lätt, fördela dessa ovanpå tortellinin. Lägg på ananasbitarna. Bryn haricots verts en liten stund och fördela även dessa ovanpå.
  3. Hacka gul lök och stek denna tillsammans med pressad vitlök och kryddorna (mangocurry, salt, vitpeppar, gräslök). Blanda i vetemjölet och grädden, rör om och låt småputtra i några minuter.
  4. Häll såsen över gratängen och sätt in i ugnen 225° i cirka 15-20 min.
  5. Servera gärna med en god sallad och bröd till.

Kommentarer

En annorlunda och underbar gratäng. Ni som tycker om fisk pröva gärna denna rätt.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…