Helgrillad fläskfilé med rostad färskpotatis

Att grilla fläskfilé är både enkelt och gott. Filén marineras först i en god marinad bestående av dijonsenap, chilisås och soja och serveras med rostad potatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • Marinad:
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk rapsolja
  • 1½ msk chilisås
  • 2 krm timjan
  • 2 tsk soja
  • Rostad potatis:
  • 600 g små, hela potatisar
  • 2 tsk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda allt till marinaden och vänd runt köttet. Låt stå i rumstemperatur cirka 30 minuter.
  2. Borsta potatisen och lägg den i en ugnssäker teflon- eller gjutjärnsstekpanna tillsammans med olja, peppar och rosmarin. Stek i 225 grader i ca 20 minuter. Skaka pannan då och då.
  3. Ta upp köttet och pensla svampen med resten av marinaden. Grilla köttet över glöd eller i grillpanna 10-15 minuter eller tills det är svagt rosa inuti.
  4. Trä upp svamparna på spett och låt dem grilla med de sista 2-3 minuterna. Häll vinäger över potatisen och skaka runt. Strö över saltet. Skiva upp köttet och servera med rostad färskpotatis, grillade champinjoner och en sallad.

Kommentarer

Provade marinaden ikväll när vi grillade fläskfilé - jättegott!
Supergott! Blir många gånger på grillen hos oss i sommar. Potatisen är en höjdare. Tack för ett toppenrecept!
Jag har prövat, ätit, njutit o här kommer poängen, fem fingrar i luften, åhh så gott, tack för detta underbara recept.
I kväll har vi gjort den här underbara rätten!! jag säger bara: NI MÅSTE PROVA DEN!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…