Helstekt fläskfilé med chili

Fläskfilè som serveras med stekta potatisklyftor och en god sås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • Gourmetsalt
  • Chiliflingor eller hackad rosépeppar
  • 2 msk amör
  • 2 msk rapsolja
  • Fläskfilé, ca 1 kg
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2-1 dl köttbuljong
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk fransk senap
  • 1–2 msk riven pepparrot
  • Ev soja
  • Tillbehör:
  • Sallad
  • Kokta grönsaker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Borsta potatisen och skär den i fina klyftor.
  3. Krydda med gourmétsalt och chiliflingor.
  4. Stek den i ugn i lika delar smör och olja ca 30 minuter.
  5. Bryn fläskfilén i stekpanna på spisen.
  6. Krydda köttet runt om.
  7. Lägg köttet i potatispannan i ugnen och låt det steka färdigt där, cirka 18 minuter.
  8. Är köttet färdigt före potatisen, så låt det vila inslaget i folie på bänken.
  9. Koka ur stekpannan med buljongen.
  10. Häll på grädde, senap och pepparrot.
  11. Smaka av såsen med salt och peppar samt eventuellt lite soja för färgen.
  12. Servera köttet uppskuret i tunna skivor
  13. tillsammans med sås, potatissallad och grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr