Helstekt fläskfilé med rosmarin

Så väldigt enkelt att tillaga och det blir så väldigt gott. Servera gärna med klyftpotatis och ratatouille eller wokade grönsaker. Gott som buffemat också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g Scan Piggham fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Putsa bort ev hinnor från filén.
  3. Sätt stekpannan på plattan och lägg i smöret. Sätt plattan på näst högsta effekt.
  4. Hetta upp smöret och låt det bli gyllenbrunt.
  5. Lägg i filén och bryn köttet runt om i ca 3 minuter.
  6. Ta upp köttet och lägg det på ett ugnsfast fat eller i en form.
  7. Krydda med färsk hackad rosmarin eller smula den torkade salta och peppara.
  8. Sätt en termometer i köttet så att spetsen kommer i köttets mitt. Lättast från kortsidan och in.
  9. Stek tills innertemperaturen är 65-70° ca 10 minuter.
  10. Ta ut köttet och täck med folie, låt stå ca 10 minuter innan det skärs upp.
  11. Servera med klyftpotatis och ratatouille eller wokade grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…