Helstekt fläskytterfilé med bacon- och lökbakad potatis

En underbart smarrig rätt som jag bjöd min kära sambo på hans födelsedag. Den blev mycket uppskattad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskytterfilé, ca 800 g efter putsning
  • 1+1 msk smör
  • 1 msk salvia
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1+1 msk olivolja
  • 1 kg potatis
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 3 gula lökar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen noggrant och dela i halvor på längden och lägg dessa på en plåt smord med 1 msk smör. Strimla baconet och fördela över potatishalvorna. Droppa över 1 msk olivolja och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  2. Putsa fläskytterfilén och snitta samt krydda i skårorna med salvia och chllipulver, stek i 1 msk smör tills filen får fin färg runt om. Salta och peppra.
  3. Skala och skiva lökarna, ta ut plåten med potatis och bacon, lägg över löken och vänd runt. Lägg köttet i mitten på plåten och sedan in i ugnen igen ca 20-25 minuter. Kolla så inte köttet blir torrt. Om potatisen behöver mer tid, så ta ut köttet och linda in i folio tills potatisen är klar. Servera med grönsallad och bearnaessås.

Kommentarer

Väldigt gott. Jag använde färsk timjan istället. Nästa gång måste jag testa med salvia!
Hej! Ska potatisen kokas först? Eller ska man använda råa potisar?
Väldigt gott!! Hyfsat enkelt också
Tack för ett gott och bra recept. Och jag gillar när man har allt i en form. Passade mig precis... Jag använde mandelpotatis så jag behövde bara ca 25 minuter i varmluftsugnen för kött och potatis..

Liknande recept