Helstekt spätta på ryskt vis

En helstekt plattfisk hör till sommarens allra trevligaste matupplevelser.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 rensade rödspättor, ca 1 1/2 kg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Smör
  • 1 gul lök
  • 1 liten ask ansjovisfiléer, 55 g
  • 2 dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 msk kapris
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida. Håll den stekta fisken varm i ugnen på låg värme. Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen. Stek löken mjuk i smör. Rör i ansjovis, rödbetor och kapris. Servera fisken med rödbetsröran, crème fraiche och kokt färskpotatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept