Heltstekt fläskytterfilé

Laga den på låg temperatur för att den ska bli saftig. Låt den vila minst 10 minuter i ugnsfolie.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 900 g fläskytterfilé
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Förslag på kryddning:
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pressad vitlök
  • Hackade örter, persilja, timjan m fl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125-150°
  2. Putsa fläskytterfilén. Krydda den med salt och svartpeppar eller med valfria kryddor.
  3. Stek den runt om i en stekpanna.
  4. Lägg fläskytterfilén på ett galler över en långpanna.
  5. Sätt en digital ugnstermometer i den tjockaste delen.
  6. Grädda i ugnen tills temperaturen visar 65°.
  7. Vispa ur stekpannan med lite vatten och spara till sås. Spara skyn till såsen.
  8. Låt den färdiga fläskytterfilén vila minst 10 minuter i ugnsfolie. Skär den i skivor.
  9. Använd skyn till att göra en god sås.
  10. Servera fläskytterfilén varm eller kall.
  11. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Fantastiskt saftigt och gott. Rekommenderas!
Super gott! Det är ett recept jag gör gärna om flera gånger! Tack för tipset
Helt sagolik. Toppklass! Det är så här man gör. :D
Sjukt gott! ett utav de godaste köttet jag ätit, blev jätte saftigt och fint! jag skar även små jack i filén och stoppade i vitlöksskivor. tack så mycket för receptet :)
Jätte gott! Det blev verkligen en lyckad middag. Tack för tipset
Mycket gott och enkelt. Köttet blev verkligen mört. Full pott. Tack för receptet.
den blev jätegod tack för tipset
Blir den rosa i mitten eller?
Det här blev jättegott. Jag hade inne den i 125gr i 40 minuter så får ni en ungefärlig tid
Det här var precis vad jag letade efter! Hade gärna haft en ungefärlig tid men det löser sig nog.. Detta blir det till middag ikväll, får se om det går att få till en bild sen..
varför ska alla förstöra maten med baccon :-(
Tack för receptet ,det blev mycket gott !
Prövade detta recept i helgen , det blev jätte gott , inte torrt, jag kan dessutom tipsa om att med lite soltorkade tomater , Mozarellaost emellan dom färdigskurna kött skivorna och knaperstekta baccon bitar över alltihop så höjer du upp detta ändå mer. Gott och festligt!
Hejsan! Tycker bara det hade varit trevligt med en ungefärlig anvisning om hur lång tid den ska vara i ugnen. Så man vet innan man ger sig på rätten så att säga. MVH /Samson

Liknande recept