Herrgårdens fläskfilé

God bjudrätt som kan förberedas

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7-8 hg fläskfilé
  • 2-3 hg färska champinjoner
  • 1-2 röda paprikor
  • 2-3 gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • svartpeppar malen
  • smör eller margarin
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl torr sherry eller vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 hg ost

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i ca 2 cm tjocka skivor och platta ut dem lätt. Bryn fläskfilén i stekpanna, ca 3 min på var sida och krydda med salt och paprika. Skölj och dela svampen, strimla paprikorna och skiva löken tunt. Fräs allt detta i stekpanna eller gryta tills det mjuknar. Det skall inte bli brynt.
  2. Pudra över ströbröd och späd med vin och grädde till en ganska tjock stuvning. Salta och peppra. Blanda ner skyn från det stekta köttet. Lägg köttbitarna i ett smort ugnsäker form med svamp-paprika-lökröran ovanpå. Strö över riven eller skivad ost och gratinera i 275 grader
  3. 10-15 min och rätten är nylagad och varm.
  4. Är rätten kall tar det ca 20-25 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr