Het fläskfilégryta med grönt sällskap

God gryta med mycket grönsaker. Blir som de flesta grytor godare om den lagas dagen innan den ska serveras, den är dock god samma tillagningsdag också!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 hg fläskfilé
  • 2-3 gula lökar
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 8-10 champinjoner
  • 2 bananer
  • 1 bukett broccoli
  • 1 pkt krossade tomater med chilismak
  • ½ pkt frysta örtkryddor provencale
  • 1-2 msk portvin/madeira
  • 5 dl mjölk
  • Ca 2-3 msk kinesisk soya
  • 1 tsk gelé
  • 1 msk worchestershiresås
  • 1 msk grillolja vitlök
  • (Ev. 1 msk fishsauce)
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Putsa filén och skär i ca 2 cm bitar (ev dela också på mitten om man vill ha mindre bitar)
  2. Skala och skär löken valfritt
  3. Skär squashen och paprikan i bitar
  4. Dela champinjonerna i mindre bitar
  5. Skär bananerna i ca ½ cm bitar
  6. Dela broccolin i mindre bitar
  7. Bryn fläskfilébitarna hastigt i stekpannan och lägg över dem i en större gryta
  8. Bryn löken försiktigt tills den blir en aning mjuk och låt sedan sqaushen samt paprikan steka med en stund. Lägg sedan grönsakerna i grytan.
  9. Lägg i champinjonerna i stekpannan och låt vattnet från dem försvinna. Stek dem sedan gyllenbruna. Lägg dem i grytan.
  10. Lägg broccolin i grytan tillsammans med mjölken, grädden och övriga ingredienser förutom bananerna ( de blir alltför söndermosade om de får koka med hela koktiden).
  11. Låt grytan koka upp och koka sakta under lock ca 10 minuter.
  12. Red eventuellt grytan med maizenamjöl och lägg i bananerna.
  13. Låt grytan koka ytterligare ca 2-3 minuter.
  14. Servera grytan med ris och en fräsch grönsallad.

Kommentarer

HUR MYCKET GRÄDDE SKALL DET VARA I FLÄSKFILEGRYTAN ? Brolle36

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr