Het ingefärsfilé

En saftig fläskfilé med en chilihet marinad som serveras med avokado- och tomatsallad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk rapsolja
  • Chilimarinad:
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • ½ hackad röd chilipeppar
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk färskriven ingefära
  • Avokado- och tomatsallad:
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 2 avokador
  • 1 dl majs
  • 50 g machésallad

Gör så här

  1. Putsa köttet. Krydda med salt och peppar och bryn runt om i oljan. Stek klart i 175 graders varm ugn 20 minuter. Låt vila i 10 minuter.
  2. Dela tomaterna. Skala gurkan och skär i kuber. Tärna avokadon. Blanda tomater, gurka, avokado, majs och sallad.
  3. Fördela salladen på tallrikarna. Skiva köttet och lägg ovanpå.
  4. Blanda ihop marinaden och ringla över köttet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…