Het kycklinggryta

Mitt eget påhitt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt kycklinginnerfiléer/kycklingfiléer
  • 1 stor gul lök
  • 2 tsk röd currypasta
  • 2 tsk sambal oelek (kan varieras efter egen smak)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 paket Milda matlagningsgrädde (den lila använder jag)
  • 1 påse Classic wokgrönsaker
  • 2-3 färska tomater

Gör så här

  1. Dela kycklingen i munsbitar. Bryn kyckling och lök tillsammans i en stekpanna. När det är brynt, ha i currypastan och sambal oelek och låt bryna med en stund.
  2. Lägg över i en djup gryta och häll lite vatten i pannan och vispa runt lite för att få med currypastan och sambal oeleken. Häll i kokosmjölk och låt puttra på svag värme i ca 20 minuter. Häll i 1 pkt matlagningsgrädde och smaka av. Låt puttra med ca 10-15 minuter. Häll i 1 paket matlagningsgrädde till, tillsammans med valfri mängd salt, peppar och curry. Häll också i wokgrönsakerna och de klyftade tomater och låt puttra ca 5-10 minuter.
  3. Servera till ris eller färsk pasta med råkostsallad till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Somrig currykycklinggryta

Jag brukar höst och vinter göra en mustig kycklinggryta med rotfrukter. Kära hustrun uttryckte önskemål om den nu till midsommar. Omarbetade då grytan till…

@anderstam

Mustig kycklinggryta

En rejäl och mustig kycklinggryta. Lättlagad med allt i ett. Upplevs som ett riktigt långkok, men tillagas på drygt 1 timme. Värmer gott en…