Het tomat och böngryta med kabanoss

Laktos och glutenfritt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kabanoss
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk gul curry
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 burk krossade tomater + en burk vatten
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk kikärtor
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • Ett gott bröd
  • Naturell yoghurt

Gör så här

  1. Skala och hacka löken, skala och skiva vitlöken. Skala och slanta morötterna. Fräs grönsakerna i olja, strö över curry och cayennepeppar och låt det fräsa med en kort stund.
  2. Tillsätt tomaterna, skölj ur burken med vatten och slå det i grytan. Tillsätt kidneybönor och kikärtor. Låt alltsammans koka upp och puttra samman en stund, smaka av med salt och peppar. Skiva korven och lägg ner i grytan. Låt allt bli varmt.
  3. Servera grytan med ett gott bröd och gärna en klick naturell yoghurt som gör smaken mildare.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept