Heta höstgrytan

En gryta som blir godare ju längre den får stå på spisen och puttra.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 tsk margarin
  • ½ tsk het curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 500 g renskuren ben- och fettfri högrev
  • Nymald svartpeppar
  • Lite salt
  • 10 små charlottenlökar
  • 20 små färska champinjoner
  • 4-5 dl köttbuljong, fond eller tärning
  • 1 äpple
  • 1 paprika , gärna gul
  • ½ burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk lätt creme fraiche
  • 20 g pinjenötter, kan uteslutas

Gör så här

  1. Skär köttet i 3x3 cm tärningar.
  2. Hetta upp fetter i en stor fettsnål gryta, gärna tefal. Strö i curry och cayenne och rör om. Tillsätt köttet och bryn det. Mala över peppar och salt efter behag.
  3. Ansa och dela lökar och champinjoner, lägg i grytan och rör om väl. Späd med ett par dl buljong. Lägg på lock och låt sakta puttra i 30 min, späd efter hand med mer buljong om det behövs.
  4. Skär äpplet i bitar och strimla paprikan, rör ner i grytan.
  5. Rör i tomatkross och tomatpuré, låt små koka ytterligare 20-30 minuter, tills köttet är mört.
  6. Häll i rödvinet och smaka av med salt och peppar. Koka ytterligare några minuter. Tag grytan från spisen och rör i creme fraiche och strö på pinjenötterna, som har snabbt rostats i en torr stekpanna.
  7. Servera med kokt ris och små skålar med ananas, grönsallad och gurkstavar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…