Heta känslor.

En enkel förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 0,4 dl tomatsås
  • 4 tsk rödvinsvinäger
  • Lite hackad färsk basilika
  • Salt
  • En knivsudd cayennepeppar
  • 500 g färska skalade och rensade räkor
  • Grillspett

Gör så här

  1. Blanda vitlök, olivolja, tomatsås och rödvinsvinäger i en stor skål.Krydda med basilika, salt och cayennepeppar. Lägg i räkorna och blanda väl.
  2. Täck över och ställ in i kylen i 30 minuter. Rör om ett par gånger. Värm grillen till medelhög värme. Trä räkorna på grillspett. Stick in spettet genom stjärten och vid huvudet.
  3. Släng marinaden. Olja gallret lätt. Grilla räkorna på det varma gallret 2-3 minuter per sida eller tills de är genomstekta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr