Hirssallad med bönor, ädelost och picklat päron

Salt möter sött i denna vackra sallad. Välj om du vill ha kanderade valnötter till eller vanliga naturella. Hirs kan vara svårt att få tag på, men det går lika bra med couscous.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl kokt hirs eller couscous
  • 400 g kokta svarta bönor,
  • 1 päron, fast sort t.ex. Conference
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 150 g blandad sallad
  • 1 dl grovhackade valnötter, gärna kanderade se nedan
  • 100 g ädelost, t.ex. Saint Agur
  • Olivolja
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Kanderade valnötter:
  • ½ dl socker
  • ½ msk honung
  • 1 dl valnötter
  • Servering:
  • Eventuellt bröd

Gör så här

  1. Kanderade valnötter:
  2. Smält socker i en stekpanna tills det är gyllene. Tillsätt honung och valnötter. Rör runt tills sockret täcker nötterna. Häll snabbt upp på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna.
  3. Sallad:
  4. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Skär päronet i tunna runda skivor. Rör ihop vinäger och honung i en skål. Blanda försiktigt ner päronskivorna. Blanda hirs, bönor och 2 msk olja. Krydda med salt och peppar.
  5. Rör ner salladen i skålen med hirs och bönor. Lägg upp på tallrikar. Toppa med päron, smulad ädelost och grovhackade valnötter. Servera gärna med ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…