Höstgryta med kanel och vitlök

En riktigt mustig och god gryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av nötkött
  • 30 g margarin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 morot, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 50 g rotselleri
  • 1 msk vitlök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk arrowrot
  • 8 st skalade schalottenlökar
  • 100 g svamp
  • 20 g margarin

Gör så här

  1. Bryn köttet i margarinet, salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta. Bryn därefter grönsakerna i resten av margarinet och lägg över i grytan. Rör ner vitlök, tomatpuré, vatten och kalvfond i grytan. Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
  2. Tillsätt rödvinet, lagerblad och kanelstång. Låt sjuda ytterligare 30 minuter eller tills köttet känns mört. Rör ut arrowrot i lite vatten och rör ner i grytan.
  3. Brässera lök och svamp i margarin. Lägg ner blandningen i grytan och krydda med salt och peppar.
  4. Servera med ris och mandelpotatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…